Geniet maximaal van het aanwezige groen

Wondelgem Koetshuizen project
  • bij een aantal woningen afgeschermde privé-tuin
  • gemeenschappelijke, multifunctionele parktuin
  • rust- en speelplekken
  • beperkte toegang voor auto’s
Kasteelwoning wondelgem Koetshuizen

Combineer de rust van uw eigen tuin met de ruimte van het park

Met Koetshuizen kiest u voor een project dat baadt in het groen. De oorspronkelijke omgeving van de parktuin blijft in de reconversie optimaal bewaard. Nieuwe aanplantingen bestaan uit boom- en struiksoorten die honderd jaar geleden ook al in het park groeiden en bloeiden.

Bij het ontwerp van de buitenruimtes zorgde onze landschapsarchitect ervoor dat u maximaal kunt genieten van het aanwezige groen. De semipublieke tuin van elke woning sluit naadloos aan bij het historische park. Dat park wordt een multifunctionele publieke ruimte, die uitnodigt tot activiteiten en het ontmoeten van andere mensen. Er zijn rustplekken voorzien, en speelplekken voor de kinderen.

“Het groen dient als drager van het nieuwe wonen, en dat schenkt het project een bijzondere charme. Ingesteld op de kijk naar buiten, terwijl tegelijk het natuurlijk licht zo rijk mogelijk naar binnen komt.”


Steve Van Ryckeghem, landschapsarchitect Buitenruimte

Wondelgem Koetshuizen Exterieur woningen

Privétuin

Bij een aantal woningen hoort een besloten privé-tuin. Ellipsvormige haagstructuren en slingerpaden verzekeren u van rust en privacy. Zin in een babbeltje met de buren? Dat kan in de aansluitende gemeenschappelijke parktuin. U ontmoet elkaar op de rustplekken, kinderen smeden vriendschap op de speelplekken.

Ontdek onze ligging

In deze multifunctionele groene ruimte wordt autoverkeer bewust beperkt. De verbinding door het woongebied is uitsluitend mogelijk te voet.